Creatieve invulling van de zomer

  • 19 juni 2020

De zomer in Zulte zal dit jaar een andere invulling krijgen dan gewoonlijk. Om niet alles geruisloos te laten voorbijgaan, werd op zoek gegaan naar een passende, alternatieve invulling.

Ambiance in de straat

Zo brengt de gemeente in samenwerking met de lokale feest- en cultuurcomités de sfeer en ambiance naar de straten. Straatmuzikanten Ze Quaffeurz, met ook enkele leden uit Zulte, zullen de zomer gedurende 3 zondagnamiddagen opleuken. Deze gekke bende muzikanten zal de deelgemeenten opluisteren met zowel de grootste feesthits, een oldschool Schlager als hippe popmuziek en dit in een stijl zoals alleen zij dat kunnen. Op zondag 12 juli gaat Ze Quaffeurz langs in Machelen, zondag 23 augustus in Olsene en zondag 30 augustus in Zulte. Er wordt een parcours uitgestippeld waarbij Ze Quaffeurz aan zoveel mogelijk straten een bezoek brengt.

Uren en parcours worden op een later tijdstip gecommuniceerd.

Feestdagen in een muzikaal jasje

Er zijn ook enkele feestdagen die niet zomaar aan de inwoners zullen voorbijgaan. Waar begin juli normaal Vlaanderen Feest op de planning staat, wordt de Vlaamse feestdag dit jaar in een digitaal en muzikaal jasje gestoken door Mama’s Jasje.

Voor de nationale feestdag op 21 juli wordt samengewerkt met de lokale muziekverenigingen. Zij brengen die dag een muzikale ode aan de nationale feestdag en dit op een corona-veilige manier.

Initiatieven in openlucht

Lokale verenigingen die deze zomer een klein initiatief in openlucht willen opzetten, kunnen tijdens de weekends terecht in de tuin van het Ontmoetingscentrum. Deze locatie biedt een alternatief voor wie een kleinschalig evenement wil organiseren komende zomer. De gemeente voorziet het podium en de kiosk, en eventueel mobiele toiletten. Van de faciliteiten van het Ontmoetingscentrum kan geen gebruik gemaakt worden.

Verenigingen met een leuk idee kunnen een voorstel indienen tot 13 juli 2020 bij de dienst cultuur, cultuur@zulte.be of T 09 243 14 04. Voorstellen worden steeds voorgelegd aan en kunnen pas plaats vinden na overleg met het gemeentebestuur.

Het gemeentebestuur wil met deze initiatieven bijdragen tot een leuke invulling van de zomervakantie en dit binnen de geldende coronarichtlijnen.