Nieuws

  • 7 juli 2020
Fietsherstelzuil

Eerste fietsherstelzuil geplaatst

Deze week is een eerste fietsherstelzuil geplaatst naast de fietsenstalling aan de ingang van de sporthal in de Waalstraat. De zuil bevat alle gereedschap dat nodig is om een kleine fietsherstelling uit te voeren, zoals een slepende rem aanspannen of een zadel bijregelen.
  • 3 juli 2020

Toch julikermis in Machelen

Ook dit jaar is er een julikermis in Machelen. Waar de kermis normaal plaatsvindt in de eerste 2 weekends van juli, wordt de kermis dit jaar met een weekend verschoven.
Grofvuil
  • 2 juli 2020

Strenger toezicht op grofvuil

Veel (kleine) materialen worden vaak in zakken of dozen op het recyclagepark bij grofvuil aangeboden. Dit is niet de bedoeling. Vanaf 1 juli zal het recyclagepark in de container ‘grofvuil’ enkel nog grofvuil toelaten.
Speelpleinwerking
  • 25 juni 2020

Animatoren speelpleinwerking gezocht

De gemeente Zulte gaat voor de zomer van 2020 op zoek naar bijkomende animatoren voor de speelpleinwerking. Animatoren speelpleinwerking zijn gebeten en bezeten door de speelmicrobe. Het zijn creatieve duizendpoten met leuke, zotte en terzelfdertijd geniale ideeën.
  • 3 juli 2020

Elia vernieuwt hoogspanningsleiding in Olsene en Machelen

De vernieuwing maakt deel uit van het project Horta Avelgem, waarbij de lijnen tussen Zomergem en Avelgem vernieuwd worden. Elia verkreeg hiervoor in september 2018 de vergunning van de Vlaamse overheid.
Ontdek Zulte
  • 26 juni 2020

Ontdek Zulte...

De zomer van 2020 is meer dan ooit de gelegenheid om Zulte en onmiddellijke omgeving toeristisch te ontdekken. De gemeente wil ten volle inzetten op recreatief en aangenaam vertoeven in eigen streek. Alle troeven worden in de kijker gezet met de promotionele campagne Ontdek Zulte.
  • 22 juni 2020

COVID-19-toeslag voor gezinnen

Veel gezinnen worden geconfronteerd met een inkomensverlies onder invloed van de coronacrisis. De Vlaamse Regering kent een COVID-19-toeslag toe aan getroffen gezinnen die voldoen aan volgende voorwaarden:
Bloempotjes
  • 2 juli 2020

Bloempotjes en folies voortaan in de PMD-zak

Vanaf 1 juli worden op het recyclagepark geen plastic folies meer toegelaten die in een PMD-zak kunnen. Ook plastic bloempotjes en plantentrays moeten vanaf dan in de blauwe zak.
collega gezocht!
  • 26 juni 2020

Vacature: Diensthoofd infrastructuur en wonen

De gemeente Zulte gaat op zoek naar een diensthoofd infrastructuur en wonen in voltijds contractueel dienstverband voor onbepaalde duur.
  • 19 juni 2020

Creatieve invulling van de zomer

De zomer in Zulte zal dit jaar een andere invulling krijgen dan gewoonlijk. Om niet alles geruisloos te laten voorbijgaan, werd op zoek gegaan naar een passende, alternatieve invulling. Ambiance in de straat