Toch julikermis in Machelen

  • 3 juli 2020

Ook dit jaar is er een julikermis in Machelen. Waar de kermis normaal plaatsvindt in de eerste 2 weekends van juli, wordt de kermis dit jaar met een weekend verschoven.

Begin juni besliste de nationale veiligheidsraad nog om kermissen te verbieden tot 1 augustus. Op dinsdag 30 juni verscheen echter het ministerieel besluit dat kermissen toelaat vanaf 1 juli. De gemeente is blij voor de foorkramers dat ze hun activiteiten terug kunnen opstarten. Ze vormen een belangrijke economische sector die elk jaar voor amusement en vertier zorgt in elk van de deelgemeenten. Een troef voor de vele jonge gezinnen.

De gemeente wil de foorkramers dan ook ondersteunen en hen de mogelijkheid geven om hun kramen op te zetten. Alles op een veilige en kwaliteitsvolle manier organiseren, was niet mogelijk tegen het komende weekend van 4 en 5 juli. In overleg met de foorkramers werd een goede oplossing gevonden: de kermis schuift een weekje op en zal plaatsvinden tijdens het tweede en derde weekend van juli.

De nodige maatregelen worden genomen om de kermis op een veilige manier te laten plaatsvinden. Belangrijk is dat de kermis in een beschermde zone zal plaatsvinden, waar slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd mag aanwezig zijn en je dus afstand kan houden. Het wordt een functionele kermis: met foorkramen, maar zonder randanimatie. Bezoekers zullen van de attracties kunnen genieten, maar het is niet de bedoeling dat ze er blijven rondhangen.

Meer informatie over de opstelling, planning en veiligheidsmaatregelen volgt volgende week.