Zitdagen belastingen 2019

  • 17 april 2019

Uw belastingaangifte invullen? DE FOD Financiën maakt het u gemakkelijk!

Uw gedeeltelijk vooraf ingevulde aangifte of uw voorstel van vereenvoudigde aangifte is online beschikbaar vanaf begin mei. U heeft hier toegang toe, ook al heeft u uw aangifte op papier (nog) niet ontvangen.

Hoe krijgt u toegang tot uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Ga naar MyMinfin.be en meld u aan:

  • Met « itsme® », op uw smartphone. Download de app en activeer ze met uw identiteitskaart of bankkaart. Vervolgens gebruikt u een code om in te loggen.
  • Met uw identiteitskaart, een kaartlezer en uw pincode.

U heeft een voorstel van vereenvoudigde aangifte gekregen?

Uw gegevens zijn juist en volledig? U moet verder niets doen. U zal automatisch uw aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.

Uw gegevens zijn onjuist of onvolledig? U moet ze corrigeren, hetzij via MyMinfin.be, hetzij via het papieren antwoordformulier.

Meer informatie? Hulp nodig?

Laat uw aangifte invullen door de experten van de FOD Financiën in uw gemeente

De experten van de FOD Financiën helpen u graag in mei en juni 2019.

Opgelet: u moet uw identiteitskaart meebrengen. Komt u voor iemand anders? Breng dan ook een kopie van zijn of haar identiteitskaart mee en een volmacht.

Voor de gemeente Zulte zijn er zitdagen voorzien op volgende data & locatie's:

Dinsdag 21 mei 2019, Gemeentehuis Olsene, van 9u-12u en 13u-16u

Woensdag 22 mei 2019, Gaston Martenszaal Zulte, van 9u-12u en 13u-16u

Donderdag 23 mei 2019, Gemeentehuis Olsene, van 9u-12u en 13u-16u

Maandag 17 juni 2019, Gemeentehuis Olsene, van 16u-19u

Inschrijven is verplicht en kan vanaf 2 mei 2019 vanaf 08u30 op het nummer 09 243 14 15 of ter plaatse in het gemeentehuis. Gelieve bij het maken van de afspraak het rijksregisternummer te vermelden van de persoon op wiens naam de belastingsaangifte staat, dit nummer vindt u op uw eID. Komt u voor meerdere aangiftes, gelieve dan per aangifte een afspraak te maken.

U kunt trouwens terecht op eender welke invulsessie, ook buiten uw regio (zie de volledige lijst op de website van de FOD Financiën). Voor bepaalde invulsessies moet u een afspraak maken.

Een goede raad: zelfs als u uw aangifte nog niet heeft ontvangen, komt u best zo snel mogelijk in mei. Op die manier vermijdt u lange wachtrijen.

Wacht niet te lang, het is niet mogelijk uw aangifte te laten invullen na de opgegeven data!

Contacteer de FOD Financiën

Wend u tot het Contactcenter van de FOD Financiën via het online formulier of op het nummer 0257 257 57 (normaal tarief - elke werkdag van 8 uur tot 17 uur).